Експерт з енергетичних досліджень компанії Eltek Матіас Ланг пояснює переваги сучасних енергетичних рішень

Компанія Eltek та залізниці

Компанія Eltek є одним з піонерів у міжнародній галузі з перетворення електроенергії, яка має 45-річний досвід роботи як постачальник енергосистем для застосування у найбільш вимогливих середовищах. Ми маємо великі досягнення у сфері телекомунікацій, де вимоги настільки жорсткі, наскільки вони тільки можуть бути. Наш досвід у вибагливій сфері телекомунікацій став основою для зростаючої популярності нашої компанії як постачальника енергосистем для залізничного транспорту протягом останніх двох десятиліть.

Потреба в новому технологічному режимі

Сучасна інфраструктура залізниці швидко набирає обертів. Значною мірою вона тримається разом великою кількістю блокуючих систем, кожна з яких є автономною, але одночасно і залежною від сусідніх з'єднань у ланцюгу. Не кожна з цих систем має власний резервний акумулятор, і якщо одне з'єднання дає збій, то і весь ланцюг систем, необхідних для роботи залізничного сервісу, не може працювати.

<

Є багато різних систем з різною напругою, для різних потреб, з різними типами обладнання, і всі вони постачаються різними виробниками. Все це дуже ускладнює, якщо не робить неможливим, контролювати весь процес та передбачити проблеми. Стає просто неможливим керувати мережею як єдиним об'єктом.

Зниження складності означає більшу надійність при менших витратах на експлуатацію

Матіас Ланг, менеджер корпоративного сегменту залізничного транспорту та метро

Те саме стосується енергетичних систем, що використовуються в залізничній мережі – вони старі, неефективні та не мають очікуваної надійності у своєму теперішньому стані. Можливо, обладнання і не вийде з ладу, але коли це станеться, ремонт може бути дуже дорогим, крім цього можуть виникнути проблеми з запасними частинами. Зазвичай на модульному рівні резерву немає.

Неефективні модулі перетворення енергії мають значно вищий рівень відходів, викидів та експлуатаційних витрат, ніж потрібно. Накопичений ефект у тисячах систем є величезним, і не в останню чергу з точки зору ризику.

Кращий шлях

Існує очевидна причина для упорядкування та спрощення технології залізничного транспорту. Перше, з чого потрібно почати, це енергетичні системи. Технології, рішення та продукти компанії Eltek якнайкраще відповідають бажанням тим, хто прагне зменшити складність, вартість та вплив на навколишнє середовище, а також збільшити контроль та надійність. Ключове слово "модульність", що означає здатність побудувати енергосистеми відповідно до широкого спектру потреб, які тримаються лише на декількох будівельних блоках, і при цьому здатні керувати навіть багатьма системами як єдиним цілим.

Переваги для залізниць

Модульність, в першу чергу, означає масштабованість. Майбутнє за модульною системою, оскільки нові модулі можна буде легко додати, і при цьому вся система буде відповідати всім належним вимогам. В межах однієї самостійної системи можливі різні комбінації джерел безперебійного живлення, необхідних для кожного окремого навантаження.

123412444.png Модульність" є ключовим словом, вважає Матіас Ланг, менеджер корпоративного сегменту залізничного транспорту та метро

Одна модульна система, з одним резервним акумулятором та одним контролером, що обслуговує декілька установок та рівнів напруги, очевидно, заощадить багато місця в порівнянні з декількома меншими системами з дублюючими функціями. Наші системи дуже гнучкі, з багатьма параметрами системних конфігурацій (як апаратних, так і програмних).

Ще однією перевагою є спрощення і більше дешеве технічне обслуговування. Архітектура модульної системи з декількома модулями, що розподіляють навантаження між собою, означає, що модулі можуть швидко змінюватися без будь-яких перешкод для роботи.

Модульній технології та технології швидкого перемикання режимів також властива безперервність постачання: резервування реалізується одним або декількома модулями відповідно до конкретних потреб клієнтів.

Ще одним важливим аспектом наших систем є їх здатність не тільки локально керувати однією індивідуальною енергетичною системою, але і кількома системами з одного віддаленого терміналу.

Коли мова йде про ефективність, то наші модулі є провідною галуззю, у понад 98,5% випадків.

Таким чином, усе це значно зменшує загальну вартість експлуатації, спрощує процес запуску та підтримки енергопостачання, а також робить значний внесок у збереження навколишнього середовища.

Майбутнє тут

Наша технологія буде відігравати ключову роль у забезпеченні роботи залізничного транспорту у майбутньому. Наш останній модуль перетворення потужності Rectiverter, є першим у світі модулем, який поєднує в собі вихід змінного та постійного струму в одному модулі, здатний одночасно подавати обидва типи навантажень та заряджати акумулятори.

pix
pix
pix